3 Aralık 2010 Cuma

Beyin Gücü.

İnsan beyni 100MHz frekansında çalışmakta bildiğiniz gibi. Günümüz bilgisayarları ise 3.4 GHz frekansına kadar çıkmış bulunmakta ve materyalin taşıyabileceği en yüksek frekansa dayandı. Bu sebepten dolayı birden fazla çekirdek kullanılarak işlem süresini kısaltma, işlem bölme, parçalara ayırma yapılarak, bir açıdan paralel bilgi işlemede yapılmakta. Bu da bize zaman kazandırmakta dolayısıyla.


İnsan beyninin gözlerden gelen görüntüyü algılama, işleme, yorumlama süreci 100ms gibi kısa bir süre. Günümüz bilgisayarları ise ne kadar hızlı algılasa da, işleme ve daha da zor olan yorumlama ise çok sıkıntılı bir süreç. Beynimizin gösterdiği performansın yanına yaklaşması için daha önümüzde oldukça zaman var gibi görünüyor.

Biz farkında olmadan, beynimiz bizim yerimize o kadar çok iş yapıyor ki anlatmak istesemde anlatamam. Sadece farkına vardıkça şaşırmakla yetiniyorum şimdilik. Bir gün tam anlamıyla konuya vakıf olursam, anlatmaya çalışırım.

6 yorum:

  1. işte bu da bir yaratıcının oldugunu gösteriyor di mi?

    YanıtlaSil
  2. gören de olur görmeyende, amacım tasavvufi bir yazı yazmak değildi. Görene de görmeyene de saygım sonsuz..

    YanıtlaSil
  3. aynen saygımız sonsuz
    yalnız ikisi arasında mukayese yapman ve ne kadar ugrassakda kötü bir taklitten öteye gidemeyecek olan bilgisayarların mucitlerine gösterilen hurmetin ve kazandırılan paranın, karşılık beklemeden verilen beynin sahibine gösteril(e)meyen saygıdan üstün olmasıdır veryansınım

    YanıtlaSil
  4. ne diyeyim, yolun açık olsun=)umarım istediğin farkındalığı etrafındakilere gösterebilirsin..

    YanıtlaSil
  5. keşke ama
    olmuyor işte
    devam et
    yazmaya
    iyi gidiyorsun

    YanıtlaSil