6 Kasım 2010 Cumartesi

Ne dersen Haklısın!

Geçen gün kadim dostum ve azizimle otururken kısa bir hikaye çıkıverdi ortaya onu paylaşmak istiyorum. Bu hikaye yılların sigara içicisi, sigara zammından mağdur genç faruk ile aylardır hergün bir servet ödeyerek zengin ettiği bakkal Hüseyin amca arasında geçmekte.

Dialog, yapılan sigara zammının yürürlüğe girdiği günün öğle saatlerinde gerçekleşiyor.

-Selamunaleykum Hüseyin amca.
+Aleykümselam evladım.
-Nasılsın? Ne var ne yok?
+Bildiğin gibi işte,ne olsun çalışıyoruz.


Faruk artık alışkanlık olan hareketi yaparak, cebinden parayı çıkarıp Hüseyin amcaya uzatır. Fakat o babacan esnaf amca yoktur bugün karşısında. Normal şartlarda Faruk cebinden parayı çıkarır, Hüseyin amcada hemen arkasındaki rafa yönelerek, ezbere bildiği sigarayı uzatırdı, fakat bugün öyle olmuyor. Bi aksilik olduğunu anlayan genç hemen soruyor;

-Bir sigara verir misin Hüseyin amca?

Babacan tavırların gitmesi yetmiyormuş gibi bir de gerginlik geliyor yüzüne, önce neden böyle bir tavır takındığını anlayamıyor Faruk, neden sonra sigara zammını unuttuğu ve eksik para verdiğini düşünüyor.

-Ne kadar oldu ki şimdi bu illet? 

Gene bir reaksiyon alamıyor, anlıyor ki başka bir şeyler var Hüseyin amcanın aklında. Biraz da geriliyor ortamdan dolayı ve hafif bir çıkışla son bir hamle yapıyor.

-Hadi abi alayım sigarayı da gideyim, geç kalıyorum.
+Sigara yok Faruk.
-Ee abi arkanda duruyor ya, 7 lira mı oldu?
+Yok Faruk satmıyorum.
-Nasıl satmıyosun abi, neden, nasıl yani?
+Yok abicim hadi başka yere.

Meseleyi anlayan genç, başlıyor küfür etmeye. Bir gün öncesine kadar babaç takılan amca ayaklanıyor. Bunun üzerine koşar adımlarla kapıya yöneliyor Faruk, bakkal amcanın peşinden geldiğini görünce daha da hızlanıyor. Küfür ederek koşmaya devam ediyor Hüseyin amca arkasında görünmez olana dek. 

Durduğunda anlıyor, ilk kez oraya sigara almaya gittiğinde “bu sigara güzel mi?” diye sormuştu ve geçen zamanla o sigarayı içmeye başlamıştı Hüseyin amca. Gelen zamdan sonra elinde kalan zamsız sigaraları müşterisine zamlı olarak satıp kar etmektense, kendine saklamayı akıl etmişti. Bencilce bir hareket tabi, ama o da kendince haklı. Ama ben de haklıyım, nerde benim sigaram?!?!

*Ve bizim çıkardığımız sonuç : İki kahramanın herhangi birine laf edenin alnını karışlarım :D Ne kadar küfretse de genç haklıdır.Hüseyin amca bencildir tabi ki ama o da haklıdır. Asıl mesele şu; o sigaraya hiç başlamayacaktın!
(MakaradanÖte)

2 yorum:

  1. Faruk intikam almalı diyorum ben :)

    YanıtlaSil
  2. http://vahittemel.blogspot.com/2010/11/farukun-intikam-bir-yaz-dizisi.html

    YanıtlaSil