25 Nisan 2012 Çarşamba

Hani Amerikan filmlerinde olur ya

            Hani Amerikan filmlerinde olur ya,

            Okyonusun kenarında bir şehirde ya da köyde doğmuş, bütün gün Acun mayosuyla dolaşan üçgen vücutlu sörfçü sarışın çocuk. Pick up bir arabası vardır onun ve üzerinde en az bir tane sörf tahtası. Gün daha doğmadan sahile gider dalga bekler, bütün gün sörf yapmaktır işi, eğlencesi. Ders de verir kendinden küçük ya da acemi gençlere, parasını da sörften çıkarır. Sarışın olmasına rağmen, yılın yarısında yarı çıplak dolaşmaktan bronz bir tene sahiptir ama hiç gözükmez mayosunun kenarından hiç yanmamış teni.

            Karizmadır, hoş muhabbettir. Sabahları sahil kenarındaki evinden çıkarken, kapısının önünden gazetesini alan yan komşusuyla selamlaşır. Akşam olunca arkadaşlarıyla beraber sahilde oturur, gelecekle ilgili hayaller kurarken birasını yudumlar. Gece eve geç gelir, bazen yanında bir kız olur bazen olmaz ama bunu sıkıntı yapmaz. Rahattır.

            Yaz sonunda yapılacak olan yerel sörf yarışmasına hazırlanır her sene. Bir çok derecesi hatta şampiyonluğu bile vardır. Belki bir gün ülke çapında turnuvalara katılacaktır, hayallerinde bu da vardır.

            İşte böyle olsaydı hayatım, böyle geçseydi günlerim,

Her şey çok daha farklı olabilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder